Algemene Voorwaarden & Privacy

Algemene voorwaarden

Captalog BVBA, Haagbeuk 27, 9470 Denderleeuw
BTW nummer: BE0680802418

Al onze prijzen zijn inclusief 21% btw en exclusief verzendkosten.  

1. Betalingen

Voor betaling kan gekozen worden uit volgende mogelijkheden: overschrijving.

Eventuele onjuistheden in de facturatie dienen door de klant direct aan Captalog gemeld te worden, zodat we het bedrag kunnen corrigeren.

2. Verzending

Wij verzenden naar België en Nederland. Verzendingen gebeuren via Bpost met tracking voor alle pakketjes.

Vanaf een bestelling van 60€ zijn er geen verzendkosten naar België en Nederland. Indien uw pakket niet wordt opgehaald in het ophaalpunt en terug naar ons gestuurd wordt valt de retourkost ten laste van de klant.

Captalog kan niet verantwoordelijk geacht worden voor de beschadiging, diefstal of het verlies van goederen tijdens de verzending via Bpost of PostNL/DHL.

Wij doen er alles aan om de goederen zo goed en veilig mogelijk te verpakken.     

3. Terugsturen

Toch niet tevreden over je product? Dat is best vervelend. Dat proberen we als op te lossen.

Artikelen aangekocht via de webwinkel van Captalog kunnen teruggestuurd worden binnen een termijn van 14 dagen, na dag 1 levering en dit op voorwaarde dat het product ongebruikt, onbeschadigd is en voorzien is van de originele verpakking.

Wij vragen om ons binnen de 5 werkdagen op de hoogte te brengen van het feit dat je een product wenst te ruilen.

De kosten en het risico voor het terugzenden van de producten liggen uitsluitend bij de koper.

Wij behouden ons het recht tot weigering van retour voor, indien we vermoeden dat het product beschadigd werd door de klant, reeds gebruikt is of als de redenen ongegrond zijn.

Bij correcte ontvangst van het teruggestuurd product, wordt het aankoopbedrag terugbetaald.

Solden of producten in actie kunnen niet geretourneerd worden.    

4. Klachten

We trachten om de aangeboden artikelen zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven en te verduidelijken aan de hand van foto's.

Indien er zich typfouten voordoen (materiële vergissingen), dan berust dit op een menselijke, onvrijwillige fout en kunnen hieraan geen rechten ontleend worden.

Kleuren op de foto's kunnen ook licht afwijken van de echte kleuren. Instellingen en kwaliteit van uw beeldscherm kan hierop een invloed hebben, alsook de lichtinval. Ruilingen op basis van kleurafwijkingen kunnen wij dan ook niet aanvaarden.

Indien je twijfelt aan een bepaald product of verdere info wenst, kan je ons altijd contacteren voor meer info.

Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen aan te passen.

Wij stellen alles in het werk om onze producten zo goed mogelijk te controleren op eventuele fouten of gebreken. Indien er zich eventuele gebreken zouden voordoen aan de artikelen aangeboden op onze website zijn wij hiervoor niet aansprakelijk. Wij vragen je te richten tot de desbetreffende fabrikant. Gelieve ons dit ook mede te delen zodat wij de producten ook extra kunnen controleren.

Wij stellen alles in het werk om eventuele klachten te verhinderen, te verhelpen en op te lossen.

Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor letsels of schade voortkomend uit gebruik van onze producten.

5. Garantie

Zoals opgelegd door de wettelijke bepalingen geldt voor onze producten ook een wettelijke garantie.

Indien een product niet voldoet aan de overeenkomst dient de koper de verkoper hiervan binnen de 7 dagen volgend op de levering op de hoogte te stellen.

De eventuele vergoeding hiervoor kan nooit groter zijn dan het gefactureerde/betaalde bedrag aan de koper. Gewoonlijke of normale slijtage, onopzettelijke of opzettelijke veranderingen toegebracht door de koper aan het product, het niet kunnen voorleggen van een factuur of betaalbewijs en diverse nalatigheden zijn uitdrukkelijke maar daarom niet limitatieve uitzonderingen op het voorvermelde garantiestelsel.

6. Eigendomsrecht 

Geen enkel gegeven of foto's van onze site mag gekopieerd of gebruikt worden zonder onze uitdrukkelijke toestemming.

7. Privacy 

Conform de Europese privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, die sedert 25 mei 2018 in werking is, vertellen wij jou op basis van welke gronden we gegevens verzamelen en gebruiken. 

We hebben je gegevens nodig van zodra je een product koopt bij Captalog, want dat creëert een contractuele relatie. We gebruiken je gegevens bij het verwerken van je bestelling, de bezorging, een eventuele retour en contact met onze klantenservice. 

Daarnaast kunnen we je gegevens ook gebruiken bij een gerechtvaardigd belang. Dit is voornamelijk om onze klanten de beste service te kunnen verlenen en heeft betrekking op contact met de klantenservice, reviews geven, een klanttevredenheidsonderzoek, bezoek van de website, gebruik van een account op onze website, de nieuwsbrief en e-mailverkeer, eventueel persoonlijk advies, acties en promoties, sociale media.

Naast het gerechtvaardigd belang kan er ook een wettelijke verplichting zijn om je gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld bij vermoeden van fraude. Soms heb je ook de toestemming gegeven om je gegevens te gebruiken zoals bij aanmelding voor een nieuwsbrief. Dit wordt allemaal bijgehouden.

Je gegevens worden alleen doorgegeven aan andere partijen als dat ervoor dient om jou een betere dienstverlening te kunnen bieden. Het gaat dan over bezorgdienst, leveranciers, betaalpartners, partijen die de reviews verzamelen of externen die IT-gerelateerde diensten aan onze webwinkel verlenen.

De data-management platformen, media- en advertentiebureaus en onderzoeksbureaus komen in beeld van zodra we gerichte advertenties laten zien, op basis van je interesse in bepaalde producten.

De partijen die van ons toegang krijgen tot jouw gegevens, mogen deze alleen gebruiken om je een dienst te leveren in naam van Captalog. We verkopen jouw gegevens nooit aan derden.

Je gegevens worden bijgehouden in verschillende databases en worden niet langer dan noodzakelijk bewaard. Inactieve klantenaccounts verwijderen we na 7 jaar. We hanteren deze termijn omdat we conform fiscale wetgeving je betaalgegevens 7 jaar moeten bewaren. Daarna kunnen we de gegevens anoniem hanteren voor interne analyses.

Als consument mag je steeds een inzage krijgen in je persoonsgegevens, deze wijzigen, verwijderen of het gebruik ervan beperken. Neem dan even contact met ons op via lynn.depauw@captalog.be.  

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Vraag je professionele account aan en geniet van vele voordelen.